Hop til indhold

Flere erhvervsuddannelseselever end normalt har under coronanedlukningen måtte se langt efter en aftale om at komme i lære hos en virksomhed. Det viser en ny opgørelse for antallet af indgåede lærepladsaftaler. Fra den 12. marts, hvor store dele af Danmark blev lukket ned, og til udgangen af april er der blevet indgået 2.149 lærepladsaftaler (ekskl. SOSU/PAU). Sidste år i samme periode var tallet 4.270. Det er knap halvt så mange aftaler.

”Vi må ikke tabe en ungdomsårgang på gulvet på grund af corona. Situationen understreger, hvor vigtig den aftale, vi netop har lavet en aftale med arbejdsmarkedets parter, er. Med den gør vi det økonomisk attraktivt at have elever i lære, selv for de virksomheder, der er økonomisk pressede af coronakrisen,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Den 28. maj 2020 indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en aftale om 5,4 milliarder kroner, som skal holder hånden under elever, lærlinge og virksomheder.

Kilde: Styrelsen for It og Læring, maj 2020. Tal for april 2020 offentliggøres på uddannelsesstatistik.dk i juni 2020.

Lærepladstallene offentliggøres normalt hver måned, men på grund af COVID-19 følger Børne- og Undervisningsministeriet tallene ekstra nøje.