Hop til indhold

I næste uge ringer klokken ind til skolestart for mange elever i landets skoler og ungdomsuddannelser, og mange børn vender tilbage til dagplejer, vuggestuer og børnehaver efter sommerferien. For både børn og voksne er der stadig en række retningslinjer for at forebygge COVID-19-smittespredning, som vil præge hverdagen. Det gælder for eksempel hygiejne, afstand i visse sammenhænge og konsekvent håndtering af smittetilfælde. 

Retningslinjerne, der blev offentliggjort den 19. juni 2020, træder i kraft den 1. august 2020. De nye anbefalinger om mundbind i kollektiv trafik, når der ikke kan holdes afstand, giver ikke anledning til ændringer i retningslinjerne for skoler og dagtilbud.

Retningslinjerne er udarbejdet i et samarbejde mellem Børne- og Undervisningsministeriet og Sundhedsstyrelsen – og med inddragelse af parterne på området. I arbejdet med at forebygge og håndtere COVID-19 i vuggestuer, børnehaver, skoler og uddannelsesinstitutioner, og i arbejdet med at udarbejde retningslinjer, har parterne på de forskellige områder løbende været inddraget. Det tætte og succesfulde samarbejde mellem sektor og ministerium vil fortsætte. I forlængelse af de møder, der løbende har været afholdt, er grundskolens parter inviteret til et statusmøde i den kommende uge.

Det er fortsat muligt for skoler, institutioner og dagtilbud at kontakte ministeriets corona-hotline med spørgsmål om COVID-19.