Hop til indhold

En forsigtig dreng, der ikke er så udfarende som sine klassekammerater. Sådan er hovedpersonen i bøgerne om Kaj, der netop har modtaget Skriverprisen på Bogforum.

Bøgerne om Kaj er en del af Gyldendals Læs løs-serie. Kaj-serien er på Læs løs-seriens niveau 5 med et lixtal på 9-10, og den kan læses fra 1.- 3. klassetrin. Bøgerne er illustreret af Jørn Willumsen.

Om bøgerne siger Skriverprisudvalget blandt andet: 

”Mette Vedsø har skrevet tre fantastiske letlæste bøger med høj litterær kvalitet. Bøgerne handler om drengen Kaj, der ikke er så udfarende som sine klassekammerater, men mere forsigtig. Med historierne om Kaj formår Mette Vedsø på eminent vis at fortælle en masse om at være menneske. Alle kan sætte sig i Kajs sted, og forhåbentlig kan bøgerne være med til at sikre, at læserne beholder deres læselyst under læsetræningen.”

Skriverprisen tildeles en skøn- eller faglitterær forfatter, der skriver læsevenligt og derved tilgodeser de mange forskellige læsere, som kan have svært ved at tilegne sig en del af den litteratur, der udgives. Der lægges vægt på sproglig, indholdsmæssig og grafisk tilgængelighed.

Skriverprisudvalget siger: ”Serien om Kaj lever til fulde op til bedømmelseskriterierne, og så er den oven i købet med til at bryde det kønsstereotype billede af, hvordan en dreng er og skal være.”