Hop til indhold

Nye regler for, hvordan gymnasieelever kan fordeles på gymnasier – særligt i nogle områder – har været drøftet politisk flere gange. I 2018 besluttede regeringen at sætte gang i en analyse af problematikken for at få konkret fakta at arbejde ud fra. Regeringen har nu nedsat den ekspertgruppe, som på baggrund af analysen skal opstille mulige modeller for, hvordan elever kan fordeles på de gymnasiale uddannelser, så det modvirker udfordringer, der er forbundet med koncentration af elever med udenlandsk herkomst og med udkantsproblemstillinger.

”Vi har drøftet elevfordeling på gymnasierne længe, uden at der er opnået politisk enighed om nye fordelingsregler. Derfor ser jeg frem til at modtage en gennemarbejdet rapport fra den stærke ekspertgruppe, som skal udgøre et solidt grundlag for de videre politiske drøftelser.” siger undervisningsminister Merete Riisager.

Ekspertgruppen om fordeling af elever til de gymnasiale uddannelser består af:

  • Rikke Hvilshøj, formand for ekspertgruppen (adm. direktør i Dansk IT og tidligere minister for flygtninge, indvandrere og integration) 
  • Torben Rugberg Rasmussen (lektor ved Syddansk Universitet)
  • David Dreyer Lassen (professor ved Københavns Universitet)
  • Søren Brøndum (rektor på Herning Gymnasium)
  • Peter Hvid Amstrup (adm. direktør på Rybners)
  • Kirsten Jensen (rektor på Hvidovre Gymnasium)

Analysen forventes at være færdig, og ekspertgruppen forventes at aflevere deres rapport med modeller for elevfordeling inden udgangen af første halvår af 2019.