Hop til indhold

Fremover kan Langkaer Gymnasium og Aarhus Tech udbyde både gymnasie og erhvervsuddannelser i Aarhus C og Aarhus V. Det ligger fast efter, at undervisningsminister Merete Riisager i dag har godkendt en sammenlægning af de to institutioner.

I godkendelsen af fusionen mellem Langkaer Gymnasium og Aarhus Tech forudsættes, at den nye institution ikke må oprette flere STX-pladser på institutionen i Aarhus C, end der oprettes på institutionen i Aarhus V. 

”De to institutioner har haft et ønske om at fusionere, og det har jeg imødekommet. I den forbindelse har det været afgørende at sikre, at der fortsat er et udbud af stx-uddannelser i Aarhus V, men også at dette suppleres af nye tilbud om erhvervsuddannelse - både eud og htx - så de unge i den den del af Aarhus får en bred vifte af muligheder, som de ikke har i dag”. 

Godkendelsen kommer efter, at forretningsudvalget i Region Midtjylland i torsdags på et ekstraordinært møde indstillede at nedbringe den overordnede STX-kapacitet i Aarhus. Regionsrådet skal tage endelig stilling til det spørgsmål på et regionsrådsmøde den 31. oktober, hvorefter undervisningsministeren skal tage stilling til spørgsmålet om et kapacitetsloft.

”Det er vigtigt, at Region Midtjylland aktivt bidrager til at sikre, at der skabes en fornuftig balance mellem de enkelte institutioners kapacitet og det forventede antal ansøgere i de kommende år. Derfor har jeg også henvendt mig til regionsrådsformanden og opfordret til, at regionsrådet overvejer, om den kapacitetsbegrænsning, forretningsudvalget indstiller, er tiltrækkelig,” siger undervisningsminister Merete Riisager. 

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) under Undervisningsministeriet modtog i slutningen af juni 2018 ansøgningen om fusion fra Aarhus Tech og Langkaer Gymnasium. De to institutioner skal kunne udbyde htx og eud på adressen i Tilst (Aarhus V) og stx på Aarhus Techs adresse på Dollerupvej (Aarhus C).

Med godkendelsen kan de nye pladser oprettes fra skoleåret 2019/20.