Hop til indhold

Knap 43.000 elever på erhvervsuddannelserne har svaret på den nationale trivselsundersøgelse i skoleåret 2017/18. Trivselsmålingen blev indført som led i erhvervsuddannelsesreformen, hvor et af målene er, at trivslen blandt elever skal blive bedre. Resultaterne fra dette skoleår er stort set på samme niveau som sidste år, hvilket viser, at den gode trivsel er forholdsvis stabil.

Generelt angiver eleverne høj trivsel på alle syv indikatorer i undersøgelsen. Eksempelvis angiver mere end to ud af tre elever fortsat den bedst mulige trivsel, når det gælder velbefindende på uddannelsen. Den laveste trivselsindikator er fysiske rammer, som også i de to første målinger lå nederst placeret.

Ligesom de seneste år er der igen i år en tendens til, at elever på hovedforløb, som har en praktikaftale med en virksomhed, angiver en bedre trivsel end hovedforløbselever i skolepraktik (se figur 1). 38 procent af de elever, der er i skolepraktik, har i gennemsnit den højeste trivselsindikator, mens det gælder for 55 procent af de elever, der har praktik i en virksomhed.

Figur 1. Fordeling af hovedforløbselevernes gennemsnit på indikatoren for praktik opdelt på skolepraktik og virksomhedspraktik/uddannelsesaftale, pct.

Fordeling af hovedforløbselevernes gennemsnit på indikatoren for praktik opdelt på skolepraktik og virksomhedspraktik/uddannelsesaftale

Note: For hver elev beregnes et gennemsnit af svarene på spørgsmålene inden for hver indikator, hvilket kaldes elevens score på den pågældende indikator. En elevs besvarelse indgår kun i indikatoren, hvis eleven har svaret på mindst halvdelen af spørgsmålene. Elevernes trivselsscore er kategoriseret i fire intervaller: 1,0-2,0 (ringest mulig trivsel); 2,1-3,0; 3,1-4,0 og 4,1-5,0 (bedst mulig trivsel).