På UddannelsesGuiden findes en lang række digitale værktøjer, som brugerne kan bruge på egen hånd i deres valgproces, eller som vejledere kan inddrage i enten kollektive eller individuelle dialoger med brugerne.
Et af de mest populære værktøjer, nemlig Adgangskortet, har nu fået et nyt og mere brugervenligt design, der er let at gå til og let at bruge. Værktøjet giver brugerne mulighed for at se alle de uddannelser, som en gymnasial eksamen giver adgang til – det vil sige alle erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, akademiske bacheloruddannelser, kunstneriske uddannelser og uddannelser inden for politi og forsvar.
I værktøjet er uddannelserne inddelt i 12 interesseområder, baseret på UddannelsesGuidens kategorier. Inden for hvert område vises uddannelserne som aktive, hvis brugeren opfylder adgangskravene til dem, og som inaktive, hvis ikke alle fag og niveauer er opfyldt. For hver uddannelse på listen kan man desuden se, hvilken uddannelseskategori uddannelsen tilhører.
Målet med det nye design er blandt andet at gøre værktøjet mere intuitivt og opdatere Adgangskortet i forhold til den nye gymnasiereform. Den nye udgave af Adgangskortet er sidste nye tiltag fra Styrelsen for It og Læring inden for de digitale værktøjer på ug.dk, hvoraf de seneste er Min Gymnasievej og Mit UG.
Adgangskortets særlige funktionalitet
Værktøjet viser sammenhængen mellem en brugers valg af gymnasial ungdomsuddannelse eller fagpakke og de efterfølgende muligheder for valg af en videregående uddannelse. I de fremkomne muligheder for videregående uddannelse kan brugeren til- og fravælge yderligere fag eller ændre i valgte fags niveauer. For hver ændring opdateres søgeresultatet. Det er derfor muligt at se, præcis hvilke videregående uddannelser en given gymnasial fagpakke giver adgang til.