Hop til indhold

eTwinning Danmark holder gratis eTwinning-seminar for gymnasielærere om "Fake News" i Hillerød den 23.-25. november. 

Det aktuelle tema for seminaret er "News Literacy – in a time of Fake News”. I dag bliver medierne oversvømmet af falske nyheder, fordrejninger og forvanskninger, og det kan være svært at navigere i, hvad der er sandt og falsk. Første skridt til at dæmme op for den udvikling, er at forstå, hvad der forårsager den, siger forfatterne bag bogen ”Fake News”(2017 Hendricks, V.F, Vestergaard, M)

eTwinning-seminariet er tilrettelagt, så du som deltager bliver inspireret og klædt fagligt på til at håndtere Fake News i undervisningen. Du bliver introduceret og hjulpet i gang med at planlægge konkrete eTwinning-undervisningsforløb i samarbejde med deltagere fra andre lande.

Mød blandt andet keynote Mads Vestergaard, der er bogaktuel med "Fake News" og bliv inspireret af keynote og workshopfacilitator Aslak Gottlieb, Fellow på Center for Journalistik ved Syddansk Universitet. Aslak Gottlieb er i øvrigt kendt for sin mangeårige indsats på Avisen i undervisningen.

Hvem kan deltage? Undervisere fra gymnasiale uddannelser med relevante undervisnings-fag, som er parate til at omsætte seminarets aktiviteter i forløb med egne elever og i samarbejde med en projektpartner fra et af de andre deltagerlande.

eTwinning er fællesskabet for skoler i Europa

eTwinning tilbyder en platform for medarbejdere (lærere, skoleledere, bibliotekarer osv.), som arbejder på en skole i et af de europæiske lande, hvor de kan involvere sig i kommunikation, samarbejde, projektudvikling og udveksling. Kort fortalt kan de deltage i og blive en del at det mest spændende uddannelsesfællesskab i Europa.

Digital dannelse

Seminaret er ét af mange initiativer, Styrelsen for It og Læring har igangsat for at fremme den digitale dannelse. Fx kører kampagnen ”DigiTAL med det offentlige” netop nu på de sociale medier, og der er ved at blive etableret et stort tema med inspirationsmaterialer om digital dannelse på emu.dk (forventes åbnet i december).