Hop til indhold

Undervisningens historie og udvikling er i fokus, når Undervisningsministeriet slår dørene op til Kulturnatten 2018. Aftenen byder på forskellige aktiviteter for både børn og voksne.

Du kan opleve undervisning med pen og blæk, madworkshops med eleverne fra Hotel- og Restaurantskolen, bygge en bro sammen med tømrereleverne fra NEXT og se scienceentusiaster eksperimenterer med naturvidenskabelige forsøg. 

Arrangementer i Undervisningsministeriet

 Tidspunkt  Arrangement
18.15-18.45 Undervisningsminister Merete Riisager giver en smagsprøve på sine kulinariske evner, når hun sammen med kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen blandt andet laver "byg-selv-burger".
19.30-19.50  Søren og Kasper fra Testoteket og Fuld Plade fra TV2 byder velkommen til deres spektakulære science show.
18.00-22.00 Oplev naturvidenskabens forunderlige verden, når ASTRA optræder med forskellige forsøg fra den digitale forsøgsplatform "Testoteket". Du har naturligvis også mulighed for at afprøve forsøgene selv under kyndig vejledning fra nogle af landets største scienceentutiaster.
18.00-22.00 Bliv klogere på de fem grundsmage når nogle af landets dygtigste kokkeelever guider dig igennem seks sensoriske madstationer. Her vil du opleve, hvad en miniburger kan byde på i forhold til grundsmagene: det salte, det søde, det bitre, det sure og umami. For at skabe den helt rette stemning, står vores grill-eksperter klar med bøffen udenfor.
18.00-22.00 Oplev tømrerelever fra NEXT bygge en model af den oprindelige Leonardo da Vinci bro fra 1502 i træ. Som besøgende får du også mulighed for selv at bygge din helt egen model, og samtidig står NEXT's Karrierekonsulenter klar, hvis du har spørgsmål til erhvervsuddannelserne generelt.
18.00-22.00 Kom og prøv undervisningen i den gamle skolestue fra dengang dine bedste- og oldeforældre var børn. Skriv med pen på penneskaft og blæk fra blækhus, læg tal sammen i kor og øv dig på skønskrift.

 

Sidst opdateret: 18. marts 2020