Hop til indhold

Denne side henvender sig primært til dag- og uddannelsesinstitutioner.

Bemærk at mange af svarene handler om genåbningen og perioden frem til sommerferien. Retningslinjerne for efter 1. august er blevet udgivet her. Vi opdaterer spørgsmål og svar så hurtigt som muligt i forhold til de nye retningslinjer.

Generelt

Prøverne er ikke længere midlertidigt aflyst. Nu gælder i stedet den regel, at såfremt en institution på grund af lokale foranstaltninger mod smitsomme og andre overførbare sygdomme ikke kan gennemføre en prøve, har eleven ret til at vælge, om eleven vil til prøve på et senere tidspunkt, eller om eleven ønsker en standpunktsbedømmelse, der træder i stedet for en prøvebedømmelse.

Der er ingen formkrav til offentliggørelse af begrundelse for nødundervisning på institutionens side. Det skal dog fremgå af hjemmesiden, hvilket elevomfang, periode og begrundelse, der er for nødundervisningen.

Ja, eleverne i erhvervsgrunduddannelse (EGU) er dækket af lønkompensationsordningen, som indebærer, at virksomheden kan søge om lønrefusion på samme vis som elever og lærlinge, såfremt de er en del af lønkompensationsordningen. Ansøgningerne om lønkompensation administreres af Erhvervsstyrelsen, som har nærmere information om kriterierne på Virksomhedsguiden (virksomhedsguiden.dk).

Sidst opdateret: 1. september 2020