Hop til indhold

Folkeskoleforligskredsen (Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance) har den 29. oktober 2021 indgået aftale om det fremtidige evaluerings- og bedømmelsessystem i folkeskolen.

Det fremtidige evaluerings- og bedømmelsessystem skal bidrage til en endnu stærkere evalueringskultur i folkeskolen og etablere en stærkere opfølgningskultur. Testene skal samtidigt skabe gennemsigtighed for elever, forældre, lærere og samfund og danne baggrund for opfølgning over for skoler og i undervisningen.

Gennem et dybt og systematisk kendskab til elevernes styrker og svagheder skal der skabes et solidt grundlag for at støtte og stimulere alle elever, så de får det bedste ud af deres skolegang. Det skal føre til en folkeskole, der skaber de stærke faglige resultater, som alle partier er enige om, er helt centralt både for børnenes liv og for samfundet som helhed.

Folkeskoleforligskredsen har valgt at arbejde tæt sammen med parterne i Sammen om skolen i forbindelse med denne aftale. Elever, forældre, lærere, ledere, pædagoger og kommuner har derfor været afgørende i udviklingen og valget af de nye redskaber.

Hør børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil fortælle om aftalen ved pressemødet den 29. oktober 2021. 

Sidst opdateret: 15. juli 2022