; Hop til indhold

De to temadage blev afholdt i Aarhus og København og var de første i rækken af flere kommende landsdækkende arrangementer med fokus på udvikling af børn og unges medborgerskabskompetencer.

Det resulterede i to inspirerende dage med i alt 230 deltagere i Aarhus og København. Begge dage bød på oplæg fra Jonas Lieberkind fra DPU, som præsenterede ICCS undersøgelse om unges politiske dannelse i en globaliseret verden Yderligere deltog Lakshmi Sigurdsson, lektor ved UCC, som gav oplæg om undervisning i medborgerskab, og hvordan dette kan bidrage til mere aktiv deltagelse fra børn og unge. Til sidst havde vi besøg af Preben Bertelsen, professor ved Aarhus Universitet, som gav oplæg om tilværelsespsykologi med fokus på dannelse og medborgerskab.

Begge dage blev afsluttet med en forestilling fra teatergruppen Contact, som formidlede historier fra det virkelige liv fyldt med udfordringer og konflikter, som unge mennesker har oplevet på egen krop i det danske samfund.

Nedenfor kan I se en kort video med et par reaktioner fra deltagerne i København

Ønsker I at tage del i de kommende arrangementer, så følg med på denne side, hvor I løbende vil kunne finde information omkring afholdelse af landsdækkende arrangementer i 2018 og 2019.

Sidst opdateret: 21. november 2018